perjantai 14. helmikuuta 2014

"Haaveena" perhokalastus Kymijoella...



Kuulkaas ihan jokainen. Täällä on yksi keväällä lohen perhokalastusta aloittava kalastaja, jolle lohenperhokalastus on uutta sekä samalla Kymijoki on alueena yhtä vieras.

En tarkoita, että teidän tulisi tänne suurimpia "salaisuuksia" jakaa, mutta olisin iloinen jonkunlaisista vinkeistä mitä täytyy ottaa huomioon niin itse kalastamisessa tai mahdollisten välineiden hankinnassa. Myös vinkkejä kirjallisuudesta otetaan ilolla vastaan, mieluusti kuitenkin suomenkielisiä.. :)

Minulla on jo kaksikätinen lohivapa, johon minulla ei ole vielä kelaa tai siimaa. Olen saanut jo hieman vinkkejä siiman valinnan suhteen ja tähän asiaan palaan vielä, mutta muuten olen aikas tietämätön kyseisen kalastuslajin kohdalla..

Ehkä lohen perhokalastus on vain normaaliin taimenen/kirren (yhdenkäden vavalla) kalastukseen verrattuna suurempaa ja isompaa, mutta ehkä tässä on jotain tippejä ja muita "faktoja" jota olisi hyvä tietää... :) Tiedäpä sitä..

SIIS: Otetaan vastaan ideoita lohenperhokalastukseen niin viesteinä, sähköpostina tai vaikka kirjaehdotuksia. KIITOS JA KUMARRUS ! :)

Kalasaaliiden tilastointi


Ööö ja vielä kerran ööö...... :))

Viimeisinä viikkoina olen miettinyt parasta tapaa tehdä saalistilastointia, kuitenkaan pääsemättä tässä hirveän järkevään ja "mahtavaan" ratkaisuun... Mikä olisi järkevin ajankohta "luoda" valmiin mallin tai pohjan, kun saalistilasto 2014 on vielä nolla. :)

Olen etsinyt internetin keskustelupalstoilta ideoita, kokemuksia tai malleja saaliidentilastoinnista, mutta en ole kuitenkaan näin pelkästään lukemalla vakuuttunut siis etsiminen on vielä kesken... Älypuhelimen sekä tietokoneiden suurkäyttäjänä voin myöntää, että ensisijainen malli olisi ohjelma tietokoneeseen tai iPhoneen.. En ole vielä sellaista löytänyt tai tiedä löytäneeni..

Olen tehnyt pohjaa wordilla/excelillä, mutta ehkä kaipaisin ideoita joltakulta, joka on testannut jo jotain mallia tai ohjelmaa aikaisemmin.

Eli onko jollakulla blogini lukijalla jotain pohjaa, ideoita tai kokemusta jostain ohjelmasta??? Otan mieluusti vinkkejä vastaan, joten tänne vaan... :))