sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Ostoslistaa vuodelle 2013


Olisi aika siistiä ostaa tälläiset tuotteet kalastuskaudelle 2013, mutta tietenkin täytyy katsoa tilannetta sitten sen hetkisen taloudellisen tilanteen mukaan... :)






Aikas makeita, eiks olekin??? Tuotteet löytyy www.ruoto.fi ...
Täytyy kai hakea itsekin sieltä jossain vaiheessa... :)

Onpas viikonloppu mennyt taas nopeasti ja nyt on jo sunnuntai...


Moikka taas kaikille blogia lukeville!!

Sunnuntaihin ollaan herätty, joten mun päivä on niin kuin alussa... :) Ohjelmassa olisi lumitöitä, ruoanlaittoa, perhonsidontaa ja leffoja eli aikas perinteinen vapaapäivä...

Aamulla jo ehdottelin, että voisin mennä tekemään lumityöt, jotta emäntä saisi lepäillä... mutta tämä kuitenkin ilmoittautui vapaaehtoiseksi lumen kolaajaksi... Lupauduin tekemään aamupalan, mutta prkl kun ei ole taloudessa yhtään leivänpalaa... Tässä kävi nyt niin, että odottelemme seuraavaa ruokaa ja aamupala jäi välistä... :) Voipi olla., että iltapäivä ruoka on sitten minun kokattavana... Noh ehkä mä selviin siitä... :)

Illalla vietetään vielä murun kanssa yhteistä iltaa, kun seuraavan kerran taas olen illan kotona torstaina... Tällainen päivä tiedossa... :)


Eilisestä hieman:

Eilen tuli sidottua muutama kymmentä perhoa mm. klinhämereitä, monenlaisia pupia, uppoperhoja jne... Sidontajälki minulla ei ole kovin kummoinen, mutta olen kyllä huomaavinani että kehitystä on tullut... Tämä sitten toisaalta ruokkii tekemään lisää ja enemmän... :) Olenhan minä tehnyt perhoja useita vuosia, mutta päiviä vuodessa vain muutama... Tämän vuoksi taidot eivät ole juuri päässeet kehittymään... Olen myös käyttänyt mailleina joitain perhoja, joita on sidottu vaihe-vaiheelta (kuvat netissä) ja nyt tuntuukin aika valaisevalta, että 'niin niin, tottakai se tehdään noin...' Kiitos vaan niille, jotka ovat viittineet väsätä tuollaisia auttamaan meitä aloittelijoita... Perhokalastuksessa en ole enää aloittelija, mutta perhonsidonnassa kyllä... Tänään jatketaan samanlaisien perhojen sitomista, jolla haluan varmistaa että mihin tahansa jätti-harjuksia lähdenkin pyytämään niin harjuksille löytyy perhoja erilaisia ja erikokoisia... :)


Paluuta kauemmas sekä nykypäivääkin:

Hieman historiaa... Olen siis tosiaan kalastanut perholla vuodesta -92, mutta enemmän ja melkein ainoastaan perholla vuonna -95. Olen tosiaan vannoutunut pintaperhokalastaja, mikäs sen hienompaa nähdä kuin iso taimen tai harjus ottaa pintaperhoon joko imaisemalla perhon tai sitten läsäyttämällä vedet ilmaan... Muutaman kerran olen nähnyt ja ison taimenen "hyökkäävän" perhoani kohden ja olen ottanut jo perhon pois kalan suun edestä... :) Aikojen myötä ja vesistöjen vaihtumisen myötä olen aloittanut enemmän kalastaa myös pintakalvon alta... En ehkä ole paras tekniikaltani tällaisessa kalastuksessa (vielä), mutta harjoittelen koko ajan lisää...